Akční sci-fi third person hra Remember Me od Dontnod Entertainment vychází v Evropě 7. června na X360, PS3 a PC. Oznamuje to hezký nový trailer. Pokud jste o hru zatím nezavadili, máte nejvyšší čas to napravit. Vypadá totiž navýsost zajímavě.

Remember Me by se dala označit jako mix Mirror’s Edge a Prince of Persia. Příběh se odehrává v roce 2084 ve futuristické verzi Paříže s názvem…Neo-Paris. Hlavní hrdinka se jmenuje Nilin a pracuje jako „lovec vzpomínek“. Kromě běhání po střechách a mlácení robotů, kyborgů a zombií toto povolání obnáší ještě nabourávání se lidem do mozků a remixování vzpomínek. Což by měl být revoluční prvek hratelnosti a potenciální eso v rukávu hry.

Určitým postavám, které Nilin potká, by mělo být možné vlézt do hlavy a skrz interaktivní příběhové scény změnit jejich vzpomínky. Příklad: Nilin potká ženu, která ji nemá ráda. Hop do hlavy – nenávist se změní na lásku – žena změní k Nilin postoj.

Na papíře to zní hezky, že? Jedná se vskutku o prvek inovativní a originální. Otázkou je, jak moc ho autoři do hry zapracují (spíš zapracovali) a nakolik bude mít hráč v takových situacích svobodu. Nějaké následky na příběh, případně alternativní konce by také nebyly od věci. Bohužel, v tomto směru autoři zatím nic konkrétního neoznámili. Byl bych však překvapen, kdyby nechali tak obrovský potenciál nevyužitý.

Takže si pamatujte mě a hlavně nezapomeňte, že Remember Me vychází 7. června 2013.

A víte co? Pro jistotu si to zaškrtněte v kalendáři. Nikdy nevíte, kdy vám zlá korporace vymaže paměť.

Komentáře

komentářů